MENÜ
Erzurum 27°
Ova TV
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ankara’nın da kendine has markalaşmaya ihtiyacı var
Ekonomi
16 Aralık 2010 Perşembe 11:28

Ankara’nın da kendine has markalaşmaya ihtiyacı var

Kalkınma Kurulu Başkanı Mustafa Lale, Ankara’nın kendisine has bir markalaşma konumlandırmasına ihtiyaç duyduğunu belirterek, “Kalkınma Kurulu olarak yapacağımız çalışmalarla Ankara’nın farklılıklarının ve marka stratejisinin ortaya konulması gerekir” dedi.

KALKINMA Kurulu Başkanı Mustafa Lale, nasıl ki İstanbul bir finans ve kültür merkezi olma konusunda markalaşma yarışına girmişse, Ankara’nın da kendisine has bir markalaşma konumlandırması yapması gerektiğini söyledi.

Lale, OSTİM Eğitim ve Öğretim Vakfı’nda düzenlenen “Ankara Kalkınma Ajansı’nın 2. Olağan Kalkınma Kurulu Toplantısı”nda yaptığı konuşmada, günümüzde işletmeler arasındaki rekabetin yanı sıra artık kentlerin de birbirleriyle yarışmaya başladığını belirtti.

AR-GE’nin önemi

Birbirlerini rakip olarak gören ve ülke ekonomisine dayalı bir rekabeti benimseyen şehirlerin daha kaliteli ve yetenekli insanları şehirlerine çekmeye çalıştığını dile getiren Lale, günümüzde artık kuru kuruya iş yaptırma, hizmet alma dönemlerinin geride kaldığını, aynı zamanda iş yaparken birtakım teknoloji transferlerinin de alınması gerektiğini işaret etti.
Lale, günümüzde artık bilgi ve teknolojinin pazarlanabildiğini kaydederek, “Siz bir konuda anahtar teslimli bir fabrika yaptırabiliyorsunuz. Ama asıl önemli olan, bunu ömrü dolana kadar kullanmak değil, alınan teknolojiyi kendi AR-GE’nizle birlikte üst bir teknolojiye sıçratabilmektir. Bunun için de AR-GE yapılması gerekir. Bizim şimdiye kadar yapmadığımız şey bu. Ama yeni bir teknoloji ve AR-GE yapmak konusunda ne yazık ki geride kalıyoruz” dedi.

Devir marka devri

Günümüzde artık kentlerin marka olmaya başladığına dikkati çeken Lale, bu nedenle
Ankara’nın da markalaşması gerektiğine inandıklarını ifade etti.
Lale, “Nasıl ki 
İstanbul bir finans ve kültür merkezi olma noktasında bir markalaşma yarışına girmişse Ankara’nın da kendisine has bir markalaşma konumlandırması yapması gerekir. Kalkınma Kurulu olarak yapacağımız çalışmalarla Ankara’nın farklılıklarının ve marka stratejisinin ortaya konulması gerekir” dedi.

İkinci uydukentin nüfusu 40 bin kişi

TOKİ tarafından 
Ankara’nın batısına kurulan ve tümü bittiğinde yaklaşık 40 bin kişinin yaşayacağı bir uydu kent haline gelecek Yapracık Konutlarında 250 adet konut, bu yıl sonuna kadar, başvuru önceliğine göre ön şartsız ve kurasız satışa sunuldu.
Yapımına geçen yıl başlanan 9 bin 224 konutluk Yapracık Projesi’nde bazı bloklarda sıva ve boya aşamasına gelindiği belirtilerek, 40 bin kişinin yaşayacağı şekilde tasarlanan bölgenin, Eryaman’dan sonra 
Ankara’nın en büyük uydu kentlerinden biri haline geleceği kaydedildi. 
Ankara-Eskişehir karayoluna yakın bir bölgede yapımına başlanan Yapracık Konutları, 10 ay sonra teslim aşamasına getirilecek. TOKİ, konutların yanı sıra dördü 32 derslikli biri 24 derslikli olmak üzere beş ilköğretim okulu ile 32 ve 24 derslikli iki de lise yapıyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2025 Ova TV