MENÜ
Erzurum 28°
Ova TV
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
“Akil adamlar” kalkınma için bir araya geliyor
Ekonomi
3 Ocak 2012 Salı 09:42

“Akil adamlar” kalkınma için bir araya geliyor

Kalkınma Bakanlığı, nispeten geri kalmış bölgelerin kalkınma sürecinde, emekli olmuş bürokratlar, akademisyenler ve eski siyasetçilerin tecrübelerinden yararlanmayı sağlayacak bir model üzerinde çalışıyor.

KALKINMA Bakanlığı, Türkiye’nin “akil adamları”nı kalkınma için bir araya getirmeye hazırlanıyor.
Bakanlık, nispeten geri kalmış bölgelerin kalkınma sürecinde, emekli olmuş bürokratlar, akademisyenler ya da eski siyasetçilerin tecrübe ve potansiyellerinden yararlanmayı sağlayacak bir model üzerinde çalışıyor.
Yeni hükümet dönemiyle birlikte Kalkınma Bakanlığı’na bağlı olarak organize edilen Kalkınma Araştırmaları Merkezi bünyesinde görev alacak bu kişilerin kimler olabileceğine ilişkin bir bilgi havuzu oluşturuluyor.
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Kalkınma Araştırmaları Merkezi’ni 2012’de kurumsallaştıracaklarını söyledi.

Tecrübe aktarılacak

Bu merkez bünyesinde Türkiye’de belki de daha önce hiç yapılmamış bir model geliştireceklerini belirten Yılmaz, merkez üzerinden emekli olmuş bürokratların, eski siyasetçilerin bilgi ve tecrübelerinden yararlanacaklarını bildirdi.

“Çok tecrübeli ama potansiyellerinden yeterince yararlanamadığımız çok sayıda insan var, emekli olmuş bürokratlar, siyasette işini yapıp bir kenara çekilmiş siyasetçiler, akademisyenler” var diyen Yılmaz, söz konusu kişilerin bilgi, tecrübe ve potansiyellerinden hem Türkiye’nin nispi olarak geri kalmış bölgeleri için hem de komşu ve çevre ülkelere Türkiye’nin kalkınma tecrübesini aktarmak için yararlanmak istediklerini söyledi.

Gönüllü çalışacaklar

Modelin henüz tam olarak şekillenmediğini belirten Yılmaz, “Model, Kalkınma Araştırmaları Merkezi kurumsallaşıncaya kadar bakanlığımız bünyesinde yürüyecek. Arkadaşlarıma hangi profili düşünelim, kimleri bu havuza alalım araştırın diye talimat verdim. Bu çalışma gerçekten çok önemli, çünkü atıl bir enerjiyi harekete geçirmemize olanak sağlayacak bir çalışma olacak” dedi.

Bu model kapsamında çalışacaklara ücret vermeyi düşünmediklerini, sistemin gönüllük esasına göre yürüyeceğini anlatan Yılmaz, “Diyelim ki eski bir vali... gitsek desek ki (size ihtiyacımız var, yol masrafınızı karşılayalım gelip bu konuda bir hafta, bir ay neyse bizimle çalışın) veya eski bir teftiş kurulu başkanımızı çağırsak desek ki (Tunus’ta yeni bir denetim sistemi kuruluyor bizden de destek istediler gidip onlara Türkiye’nin tecrübesini aktarır mısınız? Geliştirmek istediğimiz böyle bir model. Bu hemen, kolayca yapılacak bir şey değil, iyi modelleyip, iyi profiller çıkartmamız, sınırlarını da iyi koymamız lazım” diye konuştu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2025 Ova TV