MENÜ
Erzurum 33°
Ova TV
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
1 milyar 200 milyon dolarlık yatırım
Ekonomi
3 Şubat 2012 Cuma 10:00

1 milyar 200 milyon dolarlık yatırım

Enerji sektöründe, gerek üretim, gerekse dağıtım alanlarında büyük bir atak yapan IC Holding’in 1 milyar 200 milyon dolarlık yatırımlarının inşaatı devam ediyor. 12 adet hidroelektrik santrali ise, önümüzdeki birkaç yıl içinde üretime hazır hale gelecek.

TEMELLERİ 42 yıl öncesine dayanan IC Holding bugün yurt içi ve dışındaki yatırımlarıyla havalimanlarından marinacılığa, enerji santrallerinden otellere, inşaat işlerinden sanayi tesislerine birçok sektörde faaliyet sürdürüyor. Şirketin kurucusu ve yönetim kurulu başkanı İbrahim Çeçen bilgi birikimlerini, projelerini ve geleceğe yönelik projeksiyonunu anlattı. 
Amiral gemimiz inşaat sektörü
Turizme 1994’te, enerjiye 1998 yılında başladıklarını belirten Çeçen, “Bu iki sektörde hızlı bir şekilde büyüdük. Ama 2000 yılından sonra havaalanı ve liman işletmeciliği sektörlerine girdik. Ayrıca o tarihten sonra amiral gemimiz olan inşaat sektöründe gerek yurtiçi, gerekse yurtdışında daha büyük projelere girme imkanı oldu” dedi.
Enerji sektöründe ciddi yatırımlarının olduğunu ifade eden Çeçen, şunları söyledi:
Daha dinamik şirketiz
“Çok ciddi yatırımlar var. Amerika’nın en büyük şirketlerinden biriyle ortaklık yaptık. Ama yollarımızı ayırdık. Çünkü biz daha dinamik ve atak bir şirketiz. Enerji sektöründe, gerek üretim, gerekse dağıtım alanlarında büyük bir atak yaptık. Şu anda 1 milyar 200 milyon dolarlık yatırımlarımızın inşaatı devam ediyor. Bunlar 2012 ve 2013 yılında üretime geçecek. 12 adet hidroelektrik santrali önümüzdeki birkaç yıl içinde üretime hazır hale gelecek. 
Türkiye’de üç havaalanımız var
8 bölgenin hepsi ihale ile dağıtıldı. Trakya Dağıtım 2000 çalışanı ve 600 milyon cirosu olan çok büyük bir şirket. Türkiye’nin en temiz bölgelerinden biri. Tahsilatı yüzde yüz ve kayıp-kaçak oranı neredeyse sıfır diyebileceğimiz, yüzde altı olan bir kayıp. Onunla ilgili şu an
kredi
 çalışmalarıyla uğraşıyoruz. 
Havaalanı işine 1997 yılında 
Antalya’da dış hatlar terminalini yaparak başladık. Daha sonra 2007 yılında Antalya
’nın iç ve dış hatlar işletmesini aldık. Buna paralel olarak Afyon, Kütahya ve Uşak bölgelerini kapsayan alanda bölgesel havaalanı yapıyoruz. Onun da 30 yıllığına yap-işlet-devret modeliyle aldık. Ordu, Giresun arasında deniz üzerinde yapılacak havaalanı ihalesini bir ortağımızla birlikte aldık. Türkiye’de şu anda biri işletmede, ikisi yapımda olmak üzere üç havaalanımız var. Yurtdışında çok ciddi havaalanı işlerimiz var. St. Petersburg’da havaalanı yapıyoruz.”
2012’de risk yok
2012 yılında ülkemizde risk görmüyorum. Ülkemizin çok iyi bir deneyimi var. Bu, şirketlere de yansıdı ve bizde çok tecrübeli olduk. Krizde daralabilirsiniz ama ayaktasınız. O daralma bazen atak yapmak için avantaj olabiliyor. Biz 2009’da onu yaptık. Bazı yatırımları durdurup, daraldık ve kendimizi atak yapmak için hazırladık. O yüzden 2010-2011 yılında bu kadar çok büyüdük. Avrupa kaynaklı krize yönelik söylentilerin gerçekleşeceğini düşünmüyorum. Bu anlamda risk görmüyoruz. Dışarıdaki yatırımlarımızı kriz olmayan bölgelere kaydırdık. Mesela 
Rusya, Azerbaycan. Ortadoğu’da her zaman kriz vardır. Avrupa bize göre çok yaşlandı. Dünyanın başka ülkeleri yıldız oluyor. Hindistan, Rusya, Brezilya, Tayvan, Türkiye. Farklı bir sinerji yakalandı. Artık Avrupa’dan çok fazla şey beklememek lazım.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2025 Ova TV